luni, 24 octombrie 2016

Brancoveanu si Ivireanul, iubire de Biserica si neam


Multumim Protoieriei Sectorului II, Ligii Tinerilor Crestini Ortodocsi Romani Sector II, Parintelui Vicar Mihai Aurel, George Ivascu, directorul Teatrului Metropolis si tuturor oamenilor care au fost alaturi de noi.


Multumim George Grigoriu pentru emisiunea extraordinara.







marți, 20 septembrie 2016

Spectacolul Brancoveanu si Ivireanul, iubire de Biserica si neam va avea premiera la Teatrul Metropolis

CU ÎNALTA BINECUVÂNTARE A PREAFERICITULUI PĂRINTE PATRIARH
DANIEL

PROTOIERIA SECTOR II  şi LIGA TINERILOR CREŞTINI ORTODOCŞI ROMÂNI SECTOR II în parteneriat cu COMPANIA TEATRALA ZONA                                         vă invită la premiera spectacolului
BRÂNCOVEANU ŞI IVIREANUL, IUBIRE DE BISERICĂ ŞI NEAM
ÎN ZILELE DE 27 ŞI 28 SEPTEMBRIE, ORA 19 LA TEATRUL METROPOLIS
Spectacolul ne propune o perspectivă  subiectivă a Mariei Brancoveanu aflată în ultima parte a vieții ei  la Manastirea Surpatele, asupra momentelor principale ale martiriului soțului și fiilor ei.
Este în cele din urmă povestea unei familii încercate pe ai cărei membrii, prin jertfa asumată de aceștia pentru credință si neam,îi regăsim transfigurați in istoria bisericii ca sfinți martiri.
Spectacolul deschide  o pagină de istorie care scoate în evidență și portretul de excepție al Sfântului Antim Ivireanul.
Realizatorii spectacolului abordează o viziune umană, emotională prin care vor să transmită speranță, să aducă întărire în necazuri dar și în credință, într-o perioadă aflată într-o vădită criză a valorilor, a idealurilor.

DISTRIBUŢIE
ANA CALCIU          DAMIAN OANCEA         MAGDA CATONE
      MIHAI COADĂ        OVIDIU CUNCEA               TIBERIU PĂUN 
      BOGDAN IACOB               DANA RUSU               ALEXANDRU IONESCU    
Cu participarea extraordinară a actorului
CONSTANTIN CODRESCU

Text:  Preot Bogdan-Aurel Teleanu                          Decor și costume: Ileana Zirra
Regia: Ivona Boitan                                             Manager de proiect: Malvina Roşu

marți, 15 martie 2016

Spectacolul Vorbind cu tine, Doamne la Biblioteca Centrala Universitara Carol I

Comunicat de presă

Compania Teatrală  Zona  vă invită la spectacolul
VORBIND CU TINE, DOAMNE
 în Aula Bibliotecii Centrale Universitare  ,,Carol I”
MARȚI, 22 MARTIE 2016, ORELE 18:00

Scenariu după Rugăciuni pe malul lacului de  Sfântul Nicolae Velimirovici
Cu :     Actrita - Ana Calciu
            Psalt - Andrei Stratulat    
            Flaut - Andrada Dumitrache  
Regia: Ana Calciu și Teodora Mareș 
Manager de proiect: Malvina Roșu 
Durata: 50 minute

Acest spectacol ne pune înaintea inimilor o raportare atentă la valorile creștine, o căutare, o vorbire cu Dumnezeu, în care ne vom regăsi fiecare dintre noi în propria căutare a sensului vieții. Spectacolul ne prezintă principalele probleme ale omului, a setei de dumnezeire, a pocăinței și aflării esenței tuturor lucrurilor, a lui EU SUNT.   
           
Personajul principal este o pictoriță de icoane care în procesul creației ne pune în față propriile gânduri și introspecții care însoțită de ucenicii de atelier în acest parcurs devine un model al spiritualității și talentului creator care se transformă în talant  mărturisitor.


Menționăm că începând cu anul 2013, Compania Teatrală Zona a  realizat și susținut spectacolul creștin-ortodox ,,Diaconița Olimpiada”, adaptare după scrisorile Sfântului Ioan Gură de Aur către Sfânta Diaconiță Olimpiada, rolul principal avându-l actrița Ana Calciu, în regia d-lui Marian Popescu. Spectacolul s-a jucat atât în București, cât și în alte localități ale țării (Arad, Pitești, Ploiești, Râmnicu-Vâlcea, Câmpina etc.), bucurându-se de o atenție deosebită din partea publicului de toate vârstele.

Vă așteptăm cu drag!

INTRAREA LIBERĂ


duminică, 7 februarie 2016

Refugiati in propria tara


Oamenii frumoși de care avem nevoie
Autor Malvina Roșu

Cu toții știm expresia  Cine nu are bătrâni să-și cumpere, dar ne-am gândit vreodata, în mod profund, cât de importanți sunt bătrâni pentru noi?

 Pe străzile aglomerate ale Bucureștiului învăluite de oameni mereu pe fuga zărim fața luminoasă a unui bătrân care ascunde sub acest chip o poveste de viață.
Am întâlnit într-o zi o doamnă minunată pe nume Victoria, statea la colț de stradă si vindea ouă proaspete din propria gospodărie. M-au impresionat ochii ei albaști,  pătrunzători, plini de iubire și zâmbetul sincer care transmitea oricărui om care trecea pe langă ea o nădejde și o bucurie a vieții, iar toți se opreau lângă ea, atrași parcă, ca de un magnet.
Bunica Victoria mi-a mărturisit că are 87 de ani și ca nu a avut o viață ușoară, fiind văduvă de mulți ani și cu trei copii a muncit foarte mult și iată că nici acum nu îi este mai ușor. Pe fața ei nu se vedea nici urmă de suparare sau tristețe, ma privid o clipă și mi-a spus că secretul longevității vieții ei este credința în Dumnezeu și dragostea de muncă.
Cât de multă nevoie avem de acești bătrâni minunați!
Acești oameni cu demnitate pe care societatea modernă  încearcă să-i excludă, sunt oamenii frumoși care au trăit cu credință și nădejde în Dumnezeu, cu dragoste de neam și care încearcă să trăiască la fel pană la  sfârșitul vieții lor.  
În societatea de azi,  în care valoarea unui om stă in situația financiară pe care o are, nu mai este loc pentru oamenii care au crescut după un sistem de valori morale, fiind considerați o generație învechită care se opune progresului.
Un bătrân este o pildă vie de experiență  și înțelepciune!                                                  Noi, tinerii, avem nevoie de ei!

Ce oameni exceptionali trec pe langa noi, anonimi, si noi admiram prosteste atatia neghiobi, numai pentru ca au vorbit de ei presa si opinia publica! – Mircea Eliade


joi, 14 ianuarie 2016

Spectacolul Diaconita Olimpiada la Palatul Mogosoaia


Compania teatrală  „Zona”  in parteneriat cu Centrul Cultural Palatele Brancovenesti si Primaria Municipiului Bucuresti  vă invită la spectacolul creștin ,, Diaconița Olimpiada adaptare după scrisorile Sfântului Ioan Gură de Aur către Sfânta Diaconiță Olimpiada  cu actrița Ana Calciu                  regia Marian Popescu.
Voci  Tomi Cristi si Florin Nan
Manager cultural  Malvina Roșu

La cererea publicului  spectacolul va avea loc duminica,
31 ianuarie, ora 16:00 la  Palatul Mogosoaia

Compania teatrală „Zona” a luat naştere in anul 2002 din iniţiativa câtorva artişti,actori si regizori ca răspuns la dorinţa lor de a propune oamenilor proiecte creștine, recitaluri de poezie, teatru creștin.

Acțiunea spectacolului surprinde corespondența dintre Sfântul Ioan Gură de Aur și Diaconița Olimpiada. Spectacolul iși propune să arate evoluția duhovnicească/spirituală a Diaconiței Olimpiada. Actualitatea textului adaptat constă în faptul că raspunde și marilor întrebări ale omului contemporan. Fiecare dintre noi suntem într-o continuă căutare spre împlinire și desăvârșire umană. Spectacolul ne propune o modalitate de viețuire și devenire.

Intrarea este liberă

Durata spectacolului 50 min.

Spectacolul crestin Vorbind cu tine, Doamne



Compania Teatrală Zona vă invită la la spectacolul

VORBIND CU TINE, DOAMNE

la Teatrul de Artă București (strada Sfântul Ștefan nr.21)

marți, 26 ianuarie 2016, ora 19:15



Scenariu după Rugăciuni pe malul lacului de Sfântul Nicolae Velimirovici
Cu : Actrita - Ana Calciu
Psalt - Andrei Stratulat
Flaut - Andrada Dumitrache
Regia: Ana Calciu și Teodora Mareș
Manager de proiect: Malvina Roșu
Durata: 50 minute
Pretul biletului: 20 lei

Rezervari bilete: la nr. 0746132771



Acest spectacol ne pune inaintea inimilor o raportare atentă la valorile creștine, o căutare, o vorbire cu Dumnezeu, în care ne vom regăsi fiecare dintre noi în propria căutare a sensului vieții. Spectacolul ne prezintă principalele probleme ale omului, a setei de dumnezeire, a pocăinței și aflării esenței tuturor lucrurilor, a lui EU SUNT.


Personajul principal este o pictoriță de icoane care în procesul creației ne pune în față propriile gânduri și introspecții care însoțită de ucenicii de atelier în acest parcurs devine un model al spiritualității și talentului creator care se transformă în talant mărturisitor.